Sevilla

  Spaanse plein

Sevilla is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje en ligt in het hart van het westelijke deel van Andalusië in de gelijknamige provincie Sevilla. Gelegen aan de rivier Gualdalquivir verleid deze stad zijn bezoekers. Het is een stad van lange nachten, romantiek, temperament, bourgondisch eten en drinken. Van pleinen, van passie en cultuur. Voordat je het weet word je meegezogen met het ritme van het leven en wordt je verliefd op de betoverende stad, op de mensen en op de cultuur. Voor raad en daad staat onze B&B Casa-adelante voor U klaar. Wij werken samen met ervaren Nederlandstalige gidsen die jullie in onze eigen taal langs de mooiste sights van onze stad leiden.

        hieronder La Giralda

De stad heeft vele bezienswaardigheden en kunstschatten. Sevilla is beroemd om zijn Mudejar-architectuur. Na een tweejarige belegering veroverde Ferdinand de derde, in het jaar 1248, de stad terug van de Moren. Door vele prachtige bouwwerken in tact te laten en er een katholieke draai aan te geven ontstond deze unieke bouwstijl. Een van de mooiste voorbeelden is de kathedraal Giralda. Voorheen een moskee en na de verovering van de stad omgebouwd tot kathedraal. Een ander icoon wat men moet zien is het koninklijk paleis de Real Alcázar met zijn  adembenemende tuinen en patio´s.              

 

Flaneren, eten en drinken, dat hoort onmiskenbaar bij de cultuur van Sevilla. Op iedere hoek van de straat zit wel een horecagelegenheid en altijd zijn deze gevuld met mensen. Doordeweeks of in het weekend word er uitgebreid geluncht, tapas gegeten en geborreld tot diep in de nacht. Sevilla heeft ook een groot winkelgebied waar je uitstekend kunt shoppen. Alle populaire kledingwinkels, boetieks en merken zijn ruim vertegenwoordigd.

 

Wat je ook niet mag missen !

  • Rondslenteren door de Joodse wijk Santa Cruz.
  • Borrelen en tapas nuttigen op de honderden terrasjes en de evenzo vele barretjes.
  • Plaza de España en aangelegen park Maria Luisa.
  • Het Indië archief , een van de belangrijkste in zijn soort.
  • De wijk Triana, de bakermat van vele beroemde Flamencozangers en dansers.
  • Kunsthistorisch Museum, herbergt een van de  belangrijkste kunstcollecties van Spanje.
  • De arena Real Maestranza, ook voor diegene die niet van het stierenvechten houd, is een bezoek aan deze arena en museum meer dan de moeite waard.
  • De vele kerken en kapellen die de stad rijk is.
  • Casa de Pilatos, de gouden toren, hospital de caridad etc. Zijn allemaal het bewonderen waard.  

 

 

La Giralda s´avonds.

 

 

 

 

 

Sky-line van Sevilla 

Casa-Adelante wenst U heel veel plezier in onze prachtige stad.