Rondreis Andalusië West

Heeft U speciale wensen, vraag naar de mogelijkheden.

Rondreis Andalusië (west)

Een Rondreis door Andalusië onder het motto: “niets moet alles mag”. Wij hebben speciaal voor jou een boeiende rondreis door Andalusië samengesteld. Je verblijft in door ons persoonlijk  geselecteerde Bed & Breakfasts waar comfort, service, heerlijk eten en gezelligheid centraal staan. Bovendien bieden alle Bed & Breakfasts iets extra’s, iets wat je niet in de geijkte reisgids over Andalusië kunt vinden.

Op deze pagina vind je een voorbeeld van hoe de reis eruit zou kunnen zien. Wij willen er echter de nadruk op leggen dat je deze reis geheel naar eigen inzicht, volgorde, lengte en budget kunt samenstellen. Als er maar tenminste 2 nachten geboekt worden per Bed & Breakfast, maar dit hoeven niet persé alle vier de deelnemende Bed & Breakfasts te zijn. Het verblijf dient per B&B betaald te worden. Voor de kamerprijzen en verdere informatie over de Bed & Breakfasts kun je de websites van de B&B’s te raadplegen.

Je landt op het vliegveld Malaga, vanwaar je koers zet naar  Bed & Breakfast Casa Don Carlos in Alhaurín El Grande, een dorp gelegen in het binnenland van de provincia Malaga. Ons Bed & Breakfast is op 30 km afstand van de bruisende havenstad Malaga en het strand. Vanuit Casa Don Carlos kun je Malaga, Ronda, Benalmádena en Mijas bezoeken en de mondaine sfeer van Marbella (de Costa del Sol) opsnuiven. Het is ook een prachtadres om uit te rusten van de vele indrukken die opgedaan zijn gedurende de eerdere dagen. Daarnaast ligt Casa Don Carlos op nog geen 30 kilometer afstand van het vliegveld.

 

 

 

 

 

 

 

Na te zijn bekomen van de reis zet je koers naar Cortijo La Haza in Iznajar, een van de authentieke witte dorpen in het uiterste zuiden van de provincie Córdoba. Je logeert bij de gastvrije en talentvolle Bernadette en Patriek, een Nederlands-Vlaams koppel dat je samen met hun twee Spaanse furies Carmen en Eli in de watten zal leggen. De cortijo (boerderij) bevindt zich op 10 km van het dorp en is omgeven door olijfbomen zover als het oog reikt. La Haza is ideaal gelegen voor uitstappen naar Cordoba, Priego de Cordoba en Antequera met het Torcal Nationaal Park. Ook een bezoek aan Granada met het onvergetelijk mooie Alhambra behoort tot de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na kultuur te hebben gesnoven in het Alhambra kun je via Jerez de la Frontera, de stad van sherry en dressuur, naar Chiclana de la Frontera rijden. Hier bevindt zich het Bed & Breakfast Casa La Felicidad van de Amsterdamse Nico en Els. Je logeert in een rustige groene villawijk op 10 minuten rijden van het parelwitte strand La Barrosa met winkeltjes, bars en restaurants. Er zijn talloze culinaire en culturele mogelijkheden in de Moorse witte dorpjes. Vlakbij ligt de stad Cádiz, de op één na oudste stad van Europa. Je gastvrouw Els masseert en gastheer Nico kookt culinair op verzoek. Beiden zijn fervent flamencoliefhebbers, dus hier ben je aan het juiste adres voor deze Andalusische kunstvorm.

 

 

 

 

 

 

 

Na het verblijf aan de stranden is het tijd om richting Sevilla te gaan en daar de vakantie af te sluiten. Casa Adelante ligt in een rustige urbanisatie op minder dan 15 kilometer van Sevilla, je kunt je auto “thuis” laten want de bus naar het centrum stopt op 2 minuten voor de deur. Sevilla is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje en ligt in het hart van het westelijk deel van Andalusië in de gelijknamige provincie Sevilla. Gelegen aan de Gualdalquivir verleid deze stad zijn bezoekers. Het is een stad van lange nachten, romantiek, temperament, van bourgondisch eten en drinken, van pleinen, van passie en cultuur. Het is moeilijk om niet verliefd te worden op de betoverende stad, mensen en op de bijzondere Sevillaanse cultuur. Casa Adelante kan ook een Nederlandstalige gids regelen, die op een ontspannen manier je kennis laat maken met Sevilla. Na het bezoeken en verkennen van onze prachtige stad is het goed toeven aan ons zwembad, alwaar Monique en Maarten je op een warme Brabantse wijze ontvangen. Met een warme maaltijd of een broodje, een koud glas bier of heerlijk wijntje worden steevast de enthousiaste verhalen over Sevilla en de omgeving gedeeld. Casa adelante ligt op slechts 30 minuten rijden van het vliegveld Sevilla.

Voor deze rondreis kun je kiezen voor 2 verschillende vliegvelden te weten Sevilla of Malaga. Indien je vliegt op b.v. Sevilla en vertrekt vanaf Malaga let dan wel op het juiste autoverhuurbedrijf want dit is niet bij alle verhuurders mogelijk. Hiervoor kunnen extra kosten aan verbonden zijn.