Rondleiding Sevilla

Nederlandstalige wandelexcursies of fietstours door Sevilla      

Als je van plan bent om onze prachtige stad te komen bezoeken en je wilt meer zien en te weten komen over de Sevilla sights laat je dan wegwijs maken door een van onze gidsen. Zij vertellen in onze eigen Nederlandse taal, meer dan alleen maar de historische vaststaande feiten. Op geheel hun eigen manier vertellen zij over de boeiende  verhalen die zich hebben afgespeeld achter de prachtige gevels en smalle steegjes die de stad opsieren. Ook laten onze nederlandstaligegidsen je zien waar je het beste kunt winkelen, een tapas of terrasje kunt pikken, 

 

Een van onze gidsen waar wij mee samenwerken is Dolores. Zij is geboren en getogen in Nederland. Haar ouders zijn van Spaanse afkomst en komen oorspronkelijk uit Sevilla. Na vele jaren in Nederland te hebben gewoond … hebben zij Dolores en haar man … besloten om terug te gaan naar hun roots. Dolores verteld graag en vol passie over de sights van haar stad.

 

 

 

  Plaza Nueva :

In het midden van dit mooie plein staat een standbeeld van koning Ferdinand de 3e van Castillië.

 

 

 Parque Maria Luisa :       

Het meest uitgestrekte groene park van Sevilla. Het park heeft een breed aanbod van lokale en tropische planten en bomen.

 

 

 

 Plaza de España :

Het meest kenmerkende plein van Sevilla. Het plein heeft de vorm van een grote halve cirkel omringd door gebouwen.

 

 

 

 La Giralda :

De toren van de kathedraal is door de almohaden in 1184-1195 gebouwd. in zijn tijd was dit de hoogste minaret ter wereld. Na de verovering van Sevilla door de christenen in 1248 werd de aangrenzende moskee vanaf 1401 verbouwd tot kathedraal. De Giralda werd in gebruik genomen als klokkentoren.

 

 

 

 Metropol Parasol :

Volgens de architekt  Jürgen Mayer een van de grootste en meest innovatieve houtconstructie ter wereld.

 

 

Verlies geen tijd door onnodig te gaan lopen zoeken, laat je wegwijs maken langs de mooiste highlights van Sevilla en haal het maximale uit je tijd die je verbrengt in Sevilla. 

Wij organiseren, in kleine groepjes tot maximaal 10-12 personen of zelfs geheel prive, een wandel of fietstocht door Sevilla.Begin de eerste dag al meteen goed en laat je wegwijs maken in Sevilla  Reserveer deze nederlandstalige excursie bij Casa-adelante.